Kallima Blog

31 jan
2011

O našich kytkách, ich pestovaní a všeličo iné

Po piatich rokoch - namiesto úvodu

Päť rokov od zverejnenia našich stránok o kytkách ubehlo ako voda a je tu čas na malú rekapituláciu a bilancovanie. Počas týchto piatich rokov stránky síce čiastočne menili svoj vzhľad, ale v svojej podstate boli stále rovnaké.

V zimných mesiacoch zvyčajne dopĺňam katalóg rastlín o nové druhy a fotografie. V januári – februári otváram internetový obchod, z ktorého postupne miznú vypredané druhy a druhy ktoré sa jari nedožili. Z obchodu odstraňujem aj také druhy, u ktorých mi chýba dostatočná dávka bezočivosti aby som ich ponúkol na predaj, pretože ja by som si ich tiež nekúpil. Leto v návale práce v záhrade takmer neregistrujem a blížiacou sa jeseňou mi už chýbajú nielen rastliny na predaj, ale najmä času na sadenie rastlín je stále menej a menej. Nezostáva mi nič iné, len dať na stránku obchodu vývesku „zatvorené“ a zabehaný kolotoč webu môže v svojom pokojnom tempe pokračovať opäť do nového roka.

Koncom roka opäť smutno konštatujem, že okrem záhradníctiev a výstav rastlín, som sa opäť nikam nedostal. Ten kolotoč od prípravy mladých rastliniek, či už rezkovaním alebo výsevom, až po finálne vypestovanie pekných rastlín je nekonečný a pre jedného človeka maximálne vyčerpávajúci. A to ešte treba zabezpečiť aj odbyt rastlín.

Poslednú, asi najvýznamnejšiu zmenu na stránkach som uskutočnil pred rokom, ktorú ste pravdepodobne ani nepostrehli. Mne ale zabrala prakticky všetok čas vyčlenený v zimnom období na administráciu stránok. Vtedy som celý katalóg rastlín pretransformoval z jednoduchej databázy v súboroch PHP, do MySQL. Tieto zmeny uľahčili predovšetkým moju prácu s katalógom a elektronickým obchodom.

Po piatich rokoch prišiel ten pravý čas na uskutočnenie niektorých zmien. Predpokladám, že mnohým z vás už nebude stačiť pozrieť si fotografie a prečítať si niekoľko riadkov o každej rastlinke. Určite uvítate, ak si budete môcť prečítať o našich rastlinách aj niečo viac a nielen o rastlinách, ale vôbec aj všetko okolo toho ako ich pestujeme.

Čo nové vás od tohto roku čaká

Ak neberiem do úvahy nový vzhľad stránok, oceníte najmä nasledovné zmeny na stránkach.

  • Kallima blog – nová rubrika, v ktorej si budete môcť čítať príspevky o pestovaní našich rastlín a všetkého čo s tým súvisí.
  • Kallima news – tiež nová rubrika v ktorej nájdete aktuálne novinky nielen zo záhrady.
  • Informácie zo sveta skalničiek a iných rastlín, s ktorými sa s vami rád podelím.
  • Náš život je odjakživa spojený aj so zvieratami, ktoré s nami žili žijú aj teraz. Postupne Vám ich predstavíme.

Vážení priatelia, verím že uskutočnené zmeny na našich stránkach budú pre vás prínosom. Ak máte akékoľvek návrhy, námety a pripomienky napíšte nám a ak to bude v našich silách budeme sa snažiť využiť ich pri ďalšom zdokonaľovaní nášho webu.

Prajem Vám príjemné chvíle strávené vo virtuálnej záhrade s našimi rastlinami a nielen s nimi.

Autor: Jaroslav Švec
|Zobrazené 1861 x|